het Feng Shui Team

het Feng Shui Team

Een goed team mensen om je heen is een belangrijke voorwaarde om een organisatie als de Feng Shui Academie goed te laten functioneren. Lesgeven is en blijft namelijk mensenwerk, zowel vòòr als áchter de schermen. De docenten en de Raad van Advies worden daarom hieronder nader aan je voorgesteld zodat je een gezicht ziet bij de naam. We hopen dat dit zal bijdragen aan het tot stand brengen van een goed contact!

de Docenten

De Feng Shui lessen worden gegeven door een wisselende groep docenten die elk vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren aan de opleiding. De basislessen worden gegeven door Nina Elshof.

Nina Elshof (1961, Brummen) is afgestudeerd als binnenhuisadviseur en Feng Shui Professional. In 1995 heeft zij haar bedrijf Nina Elshof Feng Shui opgericht. Nina is grondlegger van de Feng Shui Academie die in 2005 is opgericht en die de eerste geaccrediteerde beroepsopleiding voor Feng Shui in Nederland aanbiedt. Naast directeur van de Feng Shui Academie is Nina werkzaam als auteur, Feng Shui adviseur, internationaal spreker en directeur van My Feng Shui; het door haar opgerichte platform voor afgestudeerde Feng Shui Professionals in Nederland. Nina is moeder van drie dochters en de trotse oma van vier kleinkinderen. 

Inmiddels wordt Nina erkend als dé specialist op het gebied van Feng Shui en Nine Star Ki in Nederland. Zij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van diverse projecten waarin zorg en aandacht voor de mens centraal staat. Projecten zijn door haar onder meer gerealiseerd in de zorgomgeving, de uitvaartbranche, bij de overheid, in de commerciële dienstverlening, in winkelconcepten en het onderwijs.

Nina is auteur van drie Feng Shui boeken en levert als vaste columnist bijdragen voor de magazines Change en Holistik. Haar lezingen zijn een feest om bij te wonen en Nina is als gast regelmatig aanwezig in diverse tv en radio programma’s en wordt zeer frequent geraadpleegd voor artikelen over wonen, Feng Shui, opruimen en architectuur. In mei 2015 is bij Uitgeverij Ankh Hermes haar derde boek verschenen:  Huis & Ziel, de spirit van het opruimen

 

 

 

Adelaine Legters, (1966) woont en werkt in Doetinchem en heeft altijd met en voor mensen gewerkt. In 2006 is ze haar eigen praktijk gestart na de opleiding als Journey therapeut. Vervolgens is ze zich verder gaan bekwamen in numerologie, energiewerk, boeddhisme, sjamanisme, de kracht van gedachten, familieopstellingen, yoga- en meditatie, bewustzijnswerk, de helende werking van edelstenen en de Bach® bloesemremedies.

De belangrijkste inspiratiebron is voor haar de natuur met al haar goddelijke geschenken; de bomen, de planten, de edelstenen en mineralen. "De natuur geeft ons alles wat wij nodig hebben om ons te kunnen ontwikkelen, te voeden en te helen. Hier kunnen we dankbaar gebruik van maken", zo geeft ze aan. Het werken met de Edelstenen en mineralen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Adelaine heeft hierin haar passie en vreugde gevonden, zowel in het geven van consulten als workshops en cursussen. Ze vindt het telkens weer bijzonder en verassend hoeveel de stenen voor ons mensen kunnen betekenen. Ze brengen verandering in ons bewustzijn, in ons denken, in onze emoties en in ons fysieke welbevinden. Kortom, natuurlijke geschenken met bijzonder helende waarde!

Adelaine heeft een relatie met Victor en is moeder van twee kinderen. Voor de Feng Shui Academie verzorgt ze de vaklessen 'edelstenen'.

 

 

Wenske Pasman (1983) werkt als life designer en coach en is auteur van het boek 'Jouw Leefstijl Formule'. Ze helpt gedreven vrouwen om hun drukke leven leuker en makkelijker te maken. Belangrijk hierin is het herkennen van je eigen behoeften, trouw zijn aan je persoonlijke voorkeuren én een praktische vertaling van deze zelfkennis naar een leefwijze die past in de realiteit van het dagelijkse leven.

Sleutel in haar werk is het vermogen om te horen wat onuitgesproken is en te zien wat verborgen is, om tot antwoorden te komen die passend en authentiek zijn aan de persoon. Ze heeft begin 2018 de Nine Star Ki specialisatie gevolgd bij de Academie.

Wenske is getrouwd en moeder van een zoon. Samen met haar gezin woont ze sinds januari 2019 in Ottawa, Canada. Voor de Feng Shui Academie verzorgt zij online de vaklessen 'communicatie'.

 

 

de Raad van Advies

Het klinkt gewichtig, een Raad van Advies en dat is het ook. Drie dames die hun sporen verdiend hebben in hun werk en in hun leven. Alledrie hebben zij affiniteit met of ervaring in het onderwijs en zijn als zodanig vakbekwaam om hun adviserende en beschouwende taak uit te voeren. Daarnaast zijn zij alle drie Feng Shui en Nine Star Ki adept en geschoold in deze mooie technieken. Alle drie passen zij deze principes in verschillende vormen toe in zowel hun dagelijkse leven als in hun werk.

 

Mariët Seuren-Smorenburg           

Mariët is studiebegeleider en assessor bij Hogeschool HAN, Feng Shui Professional en Scheidingscounselor. Zij is vanaf 1977 werkzaam in en voor het onderwijs. Eerst vele jaren als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs en Regulier Basisonderwijs en vanaf 2000 als studentenbegeleider en assessor van PABO studenten, Opleider in de School en sinds 2010 assessor aan de opleiding Pedagogiek. Beide laatste functies bij de HAN. In 2013 heeft zij zich zelfstandig gevestigd. Binnen de VOF AdvieSeuren, is zij o.a. scheidingscounselor en FengShui-adviseur. Met name de Nine Star Ki kennis komt haar daarin erg goed van pas.
Zij woont samen met haar man in Velp en is moeder van drie, inmiddels volwassen, kinderen en trotse oma van vier kleinkinderen.

 

 

 Elly van Gerrevink

Elly van Gerrevink 

Elly is sinds 2015 eigenaar van "Deli Feng Shui" vanwaaruit zij adviezen, consulten, workshops en lezingen verzorgt. Zij volgde tussen 2012 en 2013 met grote passie de opleiding tot Feng Shui Professional bij Nina Elshof in Doetinchem.
Daarnaast is Elly 3 dagen per week adviseur "leren & ontwikkelen" bij een grote zorginstelling in Friesland. Hier houdt zij zich vooral bezig met, in de breedste zin, alles wat te maken heeft met leren. Hiervoor werkte zij bijna 20 jaar in de verslavingszorg. Elly is van geboorte Gelderse, komt uit Apeldoorn, en woont inmiddels al ruim 40 jaar aan de rand van de stad Groningen.

 

 

 

Annemique de Kroon


Als freelance redacteur en fotograaf maakt Annemique de Kroon (1968) reisreportages en interviews. Ze studeerde Europese Studies en rechten aan de Universiteit van Amsterdam, werkte als jurist bij het Nederlands Uitgeversverbond en werd vervolgens (eind)redacteur bij verschillende uitgeverijen. In de overgangsperiode van vaste baan naar freelance werk volgde zij de feng shui opleiding. ‘Met bewondering volg ik de verrichtingen van Nina Elshof en haar academie. Ik vind het mooi om te zien hoe je met feng shui meer over je woon- en leefomgeving en vooral ook over jezelf kunt ontdekken. Tegelijk ben ik ‘gezegend’ met een kritische blik die ik graag waar nodig inzet om Nina Elshof en de Feng Shui Academie van advies te dienen.'

de Mensen achter de schermen

De administratieve kant van de Feng Shui Academie, is voor een groot deel in de vaardige handen van Adelaine Legters en Nicole van Kalker. Adelaine houdt zich bezig met de financiële administratie en heeft een eigen praktijk voor individuele begeleiding. Nicole onderhoudt het contact met onze studenten, plant consulten in en beantwoordt de vragen die bij ons binnenkomen over de opleiding.

Wij hechten veel waarde aan een goede begeleiding van onze studenten, niet alleen op basis van kennis, maar ook op basis van mens-zijn. Floor Manschot houdt zich, binnen de kaders van de opleiding, specifiek bezighoudt met de menselijke kant van het algemene welbevinden van de student. Zij is tevens aanspreekpunt voor de student die behoefte heeft aan reflectie op terreinen die niet studie-inhoudelijk zijn.

Maryse Pasman is de shopkeeper van de Feng Shui by Nina shop. Zij verzorgt de in- en verkoop van de Vintage Zweedse meubels en woonaccessoires en is tevens het creatieve brein achter de speciale winkel evenementen. Maryse is tevens Nina's jongste dochter.

De organisatorische kant van de Feng Shui Academie wordt, in samenspraak met het voltallige team, aangestuurd door Wenske Pasman. Zij zorgt voor het beheer van alle agenda's, promotionele activiteiten en deelnamen aan relevante evenementen. Wenske is ook Nina's oudste dochter en heeft een eigen praktijk als life designer en coach.

 

Maryse Pasman

Shopkeeper Feng Shui by Nina

 

Floor Manschot

Studentbegeleider

 

Nicole van Kalker

Adminstratie en klant contact

 

Adelaine Legters

Financiële administratie

Wenske Pasman

PR en organisatie

 

 

Copyright © 2020 Feng Shui Academie.com
Ontwerp & Realisatie door GemakkelijkOnline